Avonatura - Pedagogisch Bureau - 

 - PEDAGOGISCH BUREAU -

Kindercoaching

Soms kan het weleens gebeuren dat je niet zo lekker in je vel zit. Je bent bijvoorbeeld onzeker, bang, verdrietig of boos. Iedereen heeft hier weleens last van en meestal vind je hier zelf een oplossing voor. Maar soms heb je hier heel veel last van en weet je zelf niet zo goed meer hoe je het op kan lossen. Als dit zo is, kan je bij Avonatura langs komen. Samen gaan we op zoek naar een manier om er beter mee om te kunnen gaan.

Zal ik eens een geheim verklappen?
De oplossing heb je eigenlijk altijd al zelf in je, je moet hem alleen nog vinden. Ik zoek graag mee naar de vaardigheid die jij op dat moment nodig hebt.

Wat kun je verwachten?

Je ouders bellen mij voor een afspraak. 

Je komt samen met je ouders/verzorgers bij me langs, zodat we kennis kunnen maken met elkaar. Tijdens deze eerste afspraak vertellen jullie samen waar je aan wilt komen werken en ik vertel wat je allemaal kunt verwachten bij Avonatura.

Daarna kom je een aantal keer alleen naar Avonatura toe. We gaan tijdens deze bezoekjes uitzoeken waar jij goed in bent en wat je wil leren om lekkerder in je vel te komen zitten. Dit doen we wel zo dat je er plezier in hebt. Kijk maar eens bij het stukje over Hoe!

Natuurlijk wil ik ook nog een keer met je ouders/verzorgers praten over ons plan. Het is belangrijk dat zij weten waar wij aan gaan werken, zodat ze jou thuis ook kunnen helpen. Tijdens dit gesprek vraag ik ook aan hen wat zij vinden dat jij goed kan en waarbij je even een steuntje in de rug nodig hebt. Samen gaan wij dit gesprek voorbereiden zodat jij precies weet wat er vertelt wordt over jou.

Hoe gaan wij werken?

Ik kan jouw problemen niet oplossen, dat is ook niet wat er gaat gebeuren. Voor iedereen is er namelijk een andere oplossing voor een probleem. Samen gaan op zoek naar jóuw oplossing. Hoe? Op de manier die jij het prettigst vindt. Dit kan bijvoorbeeld door te wandelen, te knuffelen met de hond of katten, te knutselen, te bakken of spelletjes te doen. Je hoeft niet voor één van deze dingen te kiezen, we kunnen iedere week iets anders doen. Terwijl we zo bezig zijn, kletsen we over wat jou bezig houdt, waar jij goed in bent en wat je nog moet oefenen om fijner te kunnen leven.  We oefenen met vaardigheden die jij nodig hebt. Bijvoorbeeld leren ontspannen of praten in plaats van huilen of schoppen.

 

Aan het eind van ieder bezoek beschrijven we in jouw eigen avonatura-boek wat je gedaan hebt en wat we afgesproken hebben. Ook kunnen hier foto’s, tekeningen en oefenbladen in komen. We maken hier een mooi boek van, wat je aan je ouders/ verzorgers en bijvoorbeeld de meester of juf kunt laten zien.

 Direct naar:

• Startpagina voor kinderen
• Startpagina voor ouders
• Startpagina professionals

 Geregistreerd bij:

 

Activiteitenagenda

Wat gaan we doen?

Interactieve kaart

Hier vind je Avonatura!